Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ett öde och sabbat paradis – det är vad som är kvar av Tranviken

I soliga, härliga och heta dagar, bara längtar man att åka och bada. Vi har dessutom hundar, så vi tog och åkte till Tranviken, för att där är det tillåtet att bada med hundar.

Vi möttes av ett så tragiskt skövlat och totalt förstört Tranviken, där det förr i vår ungdom fanns både kiosk, restaurang, en fin och ren pool och fina små stugor som gick att hyra för turister eller stadsbor.

Det är ju verkligen tragiskt och rent ut sagt nonchalant, hur de senaste arrendatorerna kunde få misshandla denna så underbara idyll, som Tranviken en gång var.

Nu när man kommer dit, är allt öde och kvar är ett förstört och sabbat paradis, dit man en gång kunde åka och bada och njuta antingen i poolen eller i havet. Kvar står plastiga palmer, igenbommad sliten och färglös kiosk, igenbommade förfallna stugor, en pool som även den har sett sina glansdagar, som var full med badande och lekfulla barn och vuxna.

Vart tog alla lovord vägen? Lovorden om att driva och bygga upp Tranvikens paradis som siste arrendatorn utlovade då han med flera tog över detta?

I stället tilläts det köras i botten och att ägare/kommunen tillät det, begriper nog ingen!

Vi badade med hundarna, men åkte därifrån med sorg och bedrövelse, och tänkte tillbaka till vår ungdom, hur fint det var på Tranviken och vad roligt och ljuvligt vi hade. Det var en attraktion för Alnö och Sundsvall som gick om intet och aldrig mer blir som förr. Det är nu inte en turistattraktion längre. Sörjer tiden som gått och beklagar verkligen detta paradis som blev skövlat!

"C & I 70-2015 talet"

Läs mer: Tranviken beach fortsatt ödelagd – kommunen har ingen kontakt med ägaren: "Vet att många har sökt honom"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel