Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ett riktigt mörker på återvinningsstationen i Kvissleby

Ska vi återigen behöva lämna vårt pappersavfall och glas på en obelyst, numera välskött, anläggning vid södra utfarten av Kvissleby?

Redan förra året gjordes en felanmälan till kommunen om att de två lyktstolparna var lika mörka som den årstid vi befinner oss i. När nu vi medborgare gör som det önskas av oss, det vill säga sorterar vårt pappersöverskott, glas och plast, kan det väl inte vara någon ekonomisk belastning för kommunen att ha två befintliga lyktstolpar lysande under dygnets mörka del, med dagens moderna teknik och lågförbrukande lampor och mörkerrelä-styrning.

När man tittar runt vid Kvissleby södra utfart, där är det belyst ordentligt.

Lyslördag på stan, för övrigt en imponerande ljusshow, hade inte samma besparingsiver som två lyktstolpar vid vår återvinningsstation. Vi vill också ha möjligheten till att känna "Stad i ljus" när vi följer förväntan om återvinning och klimatpåverkan, trots att vi måste göra det under den mörka delen av dagen, för alla är inte lediga på dagtid.

Detta för att tillmötesgå de förväntningar, som vi ställs inför som goda medborgare.

Vilket mörker!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel