Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fågelbajs förstör vid Bergafjärden – inför skyddsjakt på kanadagäss

Håll distans på stränderna i värmen är lättare sagt än gjort när halva stranden är kanadagässens toalett. År efter år återkommer dessa fåglar till Bergafjärden och bajsar ner överallt.

Förra året resulterade parasiterna i deras avföring i badklåda och pina för många sommargäster. I år ser det ut att kunna bli samma sak då man ser vad de redan åstadkommit på stranden och värmen gassar på.

Då vi detta år måste tänka på distansen mer än tidigare så underlättar det inte att stora delar av den långa stranden är full av bajs där ingen vill lägga sig. Om det dessutom kommer ge samma effekt i form av badklåda från deras bajs så kommer alla de andra ställen vi kan bada på få fler gäster och även det ge mindre distans mellan alla sällskap på handdukar.

Det är dags att länsstyrelsen och kommunen enas om en skyddsjakt på dessa importerade fåglar som förstör i sommarvärmen.

Tranviken har kommunen redan tappat greppet om i och med att den anläggningen står och förfaller. Låt då inte nästa pärla tappa allt på grund av fågelbajs.

Badgäst i Bergafjärden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel