Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fantastiskt – nu har majoriteten hittat en konsekvensanalys om nedläggning av ungdomsrådgivningen

Med anledning av insändaren "Politiska majoriteten i IAN: Ungdomsrådgivningens klienter kan erbjudas hjälp via våra andra verksamheter".

Fantastiskt! Nu har majoriteten (S+V+C) hittat en konsekvensanalys som inkom redan hösten 2019. Varför blev den inte redovisad för oppositionen tidigare?

Jag, med flera, efterfrågade just en konsekvensanalys vid mötet i individ- och arbetsmarknadsnämnden (IAN) den 29 januari 2020. Enligt förvaltningsdirektören skulle man vänta med att ta fram en utredning till dess att nämnden hade tagit sitt beslut.

Ordförande Christiane Rüdiger nämnde inte med ett ord att majoriteten hade fått tillgång till utredningen redan i höstas.

Ungdomsrådgivningen (UR) vänder sig till 18–24-åringar som ibland känner sig vilsna i vuxenvärlden och vill få hjälp – nu – inte bestämma tid eller vänta i flera dagar eller veckor.

För den hjälpsökande är en första kontakt otroligt viktig samt att man bara behöver gå till en inrättning. Drop in-besöken är därför extra viktiga för att få en första kontakt. Detta är att förebygga eventuellt dåligt mående bland dessa ungdomar.

Spara inte på ungdomen utan satsa istället så att vi får glada och positiva medborgare i Sundsvall.

Thomas Burman (M), ledamot IAN, Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel