Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fel att äldre tvingas flytta – bättre sätta press så det byggs billiga hyresrätter

Med anledning av Marcus Backholm Bohlins ledare "Friare hyressättning för nybyggen kommer inte att lösa bostadsmarknadens problem".

Intressant synsätt liberalerna har på äldre människor som bor i hyresrätt.

Jag citerar "De nybyggda hyresrätter som kommer ut på marknaden har i dag en prissättning som gör att många äldre hellre fortsätter att bo billigt och onödigt stort. Uteblivna flyttkedjor drabbar främst de unga".

Haha, jag vad kan man göra än att skratta. "Uteblivna flyttkedjor"? Säkert väldigt kul att flytta med allt vad det innebär när man är 70-plus på grund av en liberal/fp bostadspolitik. Inte konstigt att ett visst parti har 2,5 procent just nu och sjunker fortfarande.

Liberalerna tänker alltså tvinga äldre hyresgäster att flytta genom att allmänt höja hyrorna så folk inte har råd att bo kvar – och vart skall de bo sen då?

Det gäller tydligen bara att gynna byggherrar och fastighetsägare. Tänk åt andra hållet istället. Sätt press på byggbolag och byggherrar så det byggs billiga hyresrätter istället så skillnaden minskar i hyror på gammal och nyproduktion med automatik.

Men visst kära liberala ledare, inför allmänna marknadshyror så utlöser ni ett nyval och då kommer ni att rasa ur riksdagen. Man får de procent man förtjänar...

Mats Westerberg

SVAR DIREKT:

Mats Westerberg får gärna tycka att vi gör fel analys på ledarplats, ett lite klargörande är dock på sin plats: ST:s ledarsida har ingen koppling till partiet Liberalerna.

Marcus Backholm Bohlin, politisk redaktör

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel