Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fel att satsa på en cykelarena – Sundsvall måste prioritera välfärden

Det är helt fel att satsa på att bygga en cykelarena på Södra berget för åtta miljoner kronor med årlig driftskostnad på 400 000 kronor samtidigt som kommunen har ett underskott från förra året på 106 miljoner kronor och ska spara miljoner på hemtjänst, LSS-boenden och skolor.

Niklas Evaldsson säger i en artikel i ST att "Vi måste satsa på att göra Sundsvall attraktivt. Ska vi växa mer och få fler skattebetalare som bosätter sig här måste vi satsa".

Han syftar då på satsningen på cykelarenan.

Jag går ofta i skogen vid Södra berget och där finns utmärkta leder för mountainbikecykling. Det behövs ingen så kallad cykelarena på Södra berget. Det duger som det är.

Sundsvall är redan en attraktiv kommun som flera gånger blivit utsedd till Sveriges bästa friluftskommun. Sundsvall valdes dessutom nyligen till Sveriges vackraste stad.

Nu är det dags att satsa pengar och resurser på några av kommunens viktigaste områden som är hemtjänst, LSS-boenden och skolor. Om vi gör det kommer garanterat ännu fler välja att bosätta sig i vår stad Sundsvall.

Vi skattebetalare och Sundsvallsbor behöver ingen grädde på moset eller tårta på tårta.

Dags att prioritera rätt!

Anders Eriksson, kristdemokrat

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] Miljonsatsning på terrängcykel i Sundsvall – kommunen vill bygga ny arena på Södra berget: "Det är hälsofrämjande"

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel