Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Festivalvakter borde lägga fokus på säkerheten – inte en tänd cigarett

Nyligen såg jag vad människor menar när de pratar om orättvisa i Sverige. Förut så var jag i en bubbla och trodde att "Nej, det existerar ju inte i Sverige". Men jo, det existerar.

I dagens samhälle så är det så bisarrt att om du tänder en cigarett utomhus på en festival betyder det att du blir utkastad från den. Inte nog med utkastad, du blir även behandlad som om du är extremt kriminell. Nej alltså seriöst, borde inte våldsbrott och rån vara mer prioriterade än en tänd cigarett?

Senast jag var på Härnösands stadsfest så var det män som tafsade på kvinnor i publikhavet. Vem gjorde något åt det? Men i år så fokuserar vi på cigaretter, inte på trygghet. Jag känner mig inte säker när vakter fokuserar på medelålders kvinnor som festar i stället för där det behövs.

Visst, jag förstår den nya lagen. Men vad borde man lägga fokus på? Våld eller cigaretter? Ja, tydligen fokuserar vakter på tobak, men jag skulle känna mig säkrare om de tittade på alla människor. Tydligen så är tafsningar någonting vi kvinnor "ska ta" när det handlar om festivaler. Jag ber er, snälla prioritera om så att vi kan känna oss mer säkra än kränkta.

Orolig norrlänning

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel