Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fick bara ta ut 15000 på banken och hänvisades sedan till bankomaten – vilket hyckleri

Med anledning av insändaren "Märkligt att ifrågasätta lag om åtgärder mot penningtvätt".

Jag vet inte om signaturen "Klöver Knäckt" läste insändaren "Nekades sätta in kontanter på kontot – tror Forex att bridgeklubben tvättar pengar?" riktigt ordentligt. Personen ifråga hade köpt förnödenheter till deras bridgemöte. Säkert fika, med mera. Det var kostnaden för detta, som de övriga betalade för.

Men i det här landet, misstänker man var och varannan för penningtvätt, när man vill sätta in pengar.

Åt andra hållet får man bland annat på Nordea inte ta ut mer än 15 000 kronor i kontanter, för sin egen säkerhets skull, som de säger. Jag ville nämligen ta ut 20 000 kronor, men fick som sagt bara ut 15 000. Bankpersonalen hänvisade mig istället att ta ut resterande 5 000 i automaten utanför banken.

Vad är skillnaden mellan att ta ut 20 000 på banken direkt – och att dela upp uttagen? Ett jäkla hyckleri idag med dessa pengar, hit och dit.

Sätter jag in 10 000 kronor efter att ha sålt lite prylar, måste jag kunna bevisa varifrån de kommer. Vilket kanske inte är så lätt alla gånger. Alla har inte swish...

Situation Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel