Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fixa belysning på förpackningsinsamlingen i Kvissleby – då minskar dumpningen av grovsopor

Har för ett tag sen bråkat med både FTI AB och Sundsvalls kommun angående belysning på förpackningsinsamlingen i Kvissleby (gamla OKQ8-macken) efter mörkrets intåg.

Den ena säger att avtalet inte rymmer någon belysning varpå den andre säger att det inte går att fixa belysning på aktuellt område. Skitsnack!

Det är fullkomligen kolsvart när man ska slänga sina förpackningar och tidningar. Särskilt i söndags, när även Trafikverkets vägbelysning var nersläckt. Fick ta med pannlampa för att se nånting över huvud taget.

Fixa belysning för oss boende på orten så vi kan gå och slänga utan att riskera snubbla över skräp som ligger överallt eftersom FTI AB inte sköter städningen heller. Visst, det finns personer som försöker slänga bokhyllor, med mera, men det hör inte hit just nu. Får vi upp bra belysning så kommer den olagliga dumpningen av grovsopor att minska avsevärt!

Det pratas om att få landsbygden att leva. Det är inte rätt sätt att skylla på varandra om belysning så invånarna får lida. Börja fixa sådana här förhållandevis enkla problem så blir invånarna gladare och stannar kvar på landsbygden.

Dessutom finns det många ställen där FTI AB har belysning, så det går visst att fixa! Gör det bara och krångla inte så mycket.

Inte mörkrädd men less på tjafs

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel