Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Flytta biljettblipparen i alla bussar!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Jag tycker det är bra att Din Tur väljer att göra anpassningar under de rådande omständigheterna med coronaviruset, men man måste tänka igenom saker noga innan man förändrar – och det har bolaget inte gjort.

Din Tur stängde av förardörren så att busschauffören ska ha möjlighet till social distans, vilket väldigt simpelt löstes med att flytta ingången till bakdörren. Det som däremot inte skedde var att biljettblipparen på en del bussar inte hängde med bakåt mer än en dryg meter, vilket gör att påstigningen av bussen för oss passagerare blir en krånglig historia.

Då behöver man göra en flerstegsmanöver innan man kan slå sig ner. En person i taget går fram i bussen, blippar sitt kort, går bakåt i bussen, förbi både de som sitter ned och andra som också ska blippa kort.

Det kan ta lång tid innan alla sitter ned. Det är slöseri med folks tid och dessutom ett rent vansinne smittskyddsmässigt.

Skydda busschauffören, skydda varandra och spara tid. Gör om och gör rätt, flytta biljettblipparen i alla bussar!

Arg bussåkare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel