Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: FN:veteran: Respektlöst att låta hundarna pissa på minnesstenen i Sundsvall – den är ingen hundpissoar

Det är med sorg i hjärtat jag ser att en del hundägare låter sina hundar pissa på den minnessten (FN) som restes och avtäcktes i parken mellan Aveny och järnvägen i Sundsvall.

Jag la in ett medborgarförslag till Sundsvalls kommun 2013 om att få en minnessten rest för oss veteraner som varit ute på FN-tjänst i olika delar av världen. 2017 kom den på plats till min och andra veteraners och anhörigas stora glädje.

Men – redan innan den avtäcktes så förstod jag att den kommer att användas som "hundpissoar" där den står placerad.

Vad jag inte begriper är hur hundägare respektlöst låter sina hundar lyfta på benen och pissa på "vår sten". Den enda gång många hundägare engagerar sig är i frågan om fyrverkeriers vara eller icke vara, då är det viktigt på min ära!

Ja, jag förstår att många hundar lider av dessa fyrverkerier och det respekterar jag. Kan då dessa hundägare respektera att denna minnessten är viktig för oss veteraner och anhöriga till veteraner?

För mig är det som att någon/några låter sin/sina hundar pissa på en gravsten, jo det är en minnessten även för de veteraner som inte fick komma tillbaka hem vid liv, utan i en kista.

Tänk på det ni hundägare nästa gång ni låter er hund pissa på vår minnessten!

Jan Strömberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel