Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Föräldrarna har ansvar för sina barns handlande – även på kvällar och nätter

Artikel 24 av 24
Nattligt stök i Birsta
Visa alla artiklar

Buset i Birsta tycks ha flyttat till Bydalen, enligt en insändare i ST 16/9.

Vems är ansvaret? Det klagas på polisens arbete, men vem har bäst möjlighet att stävja busliv och fylla bland våra ungdomar?

Ibland tycks föräldrarna glömma sitt ansvar och tala om problemen, som om buset görs av några främmande individer som bara uppstår ur tomma intet. Man vill själv koppla av, det är naturligt, men ansvaret för våra barns handlande är vårt som föräldrar.

I vissa fall går det så extremt långt att vissa föräldrar tror sig vara utan ansvar om de inte själva är i närheten. Det som händer på skoltid är skolans ansvar, tycks man tycka.

Men det blir inte lugnare med buset och fyllan så länge inte ni föräldrar tar ert ansvar och kollar vad era ungdomar sysslar med på kvällar och nätter. Om era ungdomar är ute så är det er skyldighet som ansvarsfulla föräldrar att kolla var de är och vad de gör. Detta ansvar kan ni inte överlåta på några andra samhällsfunktioner så länge ni är vårdnadshavare. Tänk på vad det ordet innebär.

Utan skygglappar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel