Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Förarens ansvar att anpassa körningen och hastigheten till rådande omständigheter

Med anledning av insändaren ”Bedrövlig cykelväg orsakade ordentlig vurpa – hur ska ansvariga skapa bättre cykellösningar?” som publicerades den 28 juli.

När det gäller standarden och säkerheten på Sundsvalls cykelvägar, så är det något som vi på Sundsvalls kommun jobbar hårt med. Vi bygger ständigt nya cykelvägar och rustar upp befintliga. I nuläget finns det mer än 20 mil cykelväg i Sundsvall, och det ska bli mer. Vi har dessutom jobbat en hel del med att öka säkerheten och bland annat byggt flertalet cykelöverfarter centralt samt ett antal genomgående cykelbanor, där cyklister som cyklar längs huvudgator har företräde gentemot bilar som kommer på korsande lokalgatorna.

Synpunkter kring Alnöbron är det i första hand Trafikverket som kan svara på. Det är även Trafikverket som ansvarar för ombyggnationen kring Skepparplatsen. Här kan vi dock generellt säga att oavsett vilket fordon man färdas med, så åligger det föraren av fordonet att anpassa körningen och hastigheten till rådande omständigheter. Och det kan inte ha undgått någon att det sker stora ombyggnationer runt omkring i Sundsvall just nu, där man får färdas med större aktsamhet.

Johan Lindstammer, kommunikatör stadsbyggnadskontoret, Sundsvalls Kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel