Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Förfäras över insändare från majoriteten i regionstyret – vi behöver inte fler konflikter

Region Västernorrland lider av dålig ”image” enligt ledande företrädare. Ett led i att förbättra denna är, vad jag förstår, den dialog man startat med företrädare för sjukvårdsprofessionen, kommuner, patientföreningar och andra intressegrupper med mål att förbättra sjukvården, i Sollefteå sjukhus upptagningsområde, med följdverkan för hela regionen.

Detta är ett gott initiativ.

Men man förfäras dock av insändare som majoriteten i regionstyret skriver, texter som "Sjukvårdspartiets Pia Lundin har inte förstått vilket beslut hennes nämnd tog", skriven av Lena Asplund, med flera, "Fakta i insändaren stämmer inte – kasta inte sten i glashus, Rösberg" av Stefan Dahl och Lars Åström.

Det blir direkt kontraproduktivt i strävan att förbättra Region Västernorrlands varumärke. Man gör likt Tigranes den store (armenisk kung, cirka 100 år f.Kr), ger sig på budbäraren, istället för att bemöta fakta.

Detta har, tyvärr, under lång varit en strategi som ledande representanter för landstinget/regionen, allt från region-, sjukhus- och förvaltningsdirektörer, länsverksamhetschefer, med flera, använt sig av.

Att reagera på detta sett brukar tyda på att reella argument saknas och att viljan att se verkligheten minskas. Det är många som fått lida för detta ledarskap.

Fortsätt nu istället på den produktiva vägen, med produktiv dialog, skapa samarbete och utveckling, vi behöver inte fler konflikter. Detta torde vara en av uppgifterna för den styrande majoriteten med regionrådet Glenn Nordlund i spetsen. Inga fler lågvattenmärken med insändare av denna typ tack!

Mats Åström, överläkare, som uttalar sig i egenskap av privatperson

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel