Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Förläng dialogtiden för skolstrukturutredningen

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Kommunen är i full färd med att forcera fram ett beslut om en ny skolstruktur. En månads dialogtid är i sig ett skämt.

Att dessutom relevanta uppgifter i utredningen inte finns på plats när den månaden tar sin början gör sannerligen inte saken bättre.

Kalkyler på lokal- och skolskjutskostnader, till exempel, finns tillgängliga först tolv dagar innan dialogtiden går ut och beräkningar på personalkostnader finns att tillgå först så sent som en vecka innan dialogfönstret stängs!

Annat som är relevant för utredningen, som till exempel konsekvensanalyser och riskbedömningar på en rad områden, saknas fortfarande så här tre dagar innan dialogtiden går ut.

Dialogmöten är förlagda till tidpunkter som i princip omöjliggör för berörda föräldrar att närvara. För vårt områdes del är dessutom mötet förlagt till dagen innan dialogtiden går ut. Det vill säga ingen tid alls att agera och reagera på det som framkommer vid mötet.

Det är ett hån mot oss medborgare och barn och föräldrar i berörda skolor att vi får föra dialog under sådana förutsättningar.

Fram med alla kort på bordet och låt oss därefter föra dialog!

Förälder på Runsviks skola

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel