Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Förlegade namn på moderna områden – döp om Södra och Norra kajen samt Inre hamnen

Stort kredd till Sundsvalls kommun och byggherrar som har modet och risktagandet att utveckla centrala Sundsvall med sina nybyggen.

Visst har man grymtat lite när all grävning och nybyggnationer sker i princip samtidigt. Men de eventuella fördyringar detta medför, på grund av höjda priser när konkurrens om arbetskraften uppstår, kan man nog svälja då byggnationerna blir klara snabbare.

Kan tänkas att när allt står klart så kan det nog tyckas vara värt allt besvär som uppstått med framkomlighet, fördyringar, och så vidare, under byggtiden.

Dock finns det en sak som bekymrar; namngivningen av vattennära områden. Här bör kommunen snarast tänka om för att dessa områden ska kännetecknas av modernitet, hållbarhet och framför allt av attraktionskraft.

Så byt gärna namnen omgående enligt följande: Norra kajen döps om till Norrstrand, Inre hamnen till Citystrand och Södra kajen till Söderstrand. Enkla namn för både besökare och lokalbefolkning och dessutom kanske lättare att lokalisera.

HE

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel