Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Förslaget att slå ihop Granloholms skolor ett fantasilöst hafsverk – häpnadsväckande att det klubbades igenom

Artikel 4 av 4
Skolsammanslagning i Granloholm
Visa alla artiklar

Med anledning av Kelly Almqvists (KD) debattartikel "Olyckligt med allt större barngrupper i förskolan – KD räknar mänskliga värden framför ekonomiska".

Jag håller med er i KD om detta, och oppositionens yrkande. Att värna om små barngrupper i förskolan borde vara en självklarhet.

Jag satt med som åskådare under det här sammanträdet, för att höra om förslaget kring att slå ihop Granloholms skolor. En grupp föräldrar från skolorna framförde sakliga argument varför denna åtgärd inte bör hastas fram. Föräldrar som förstår att något måste göras med skolorna, men som vädjar till beslutsfattarna att inte ta ett förhastat beslut. Med facit i hand så var det dock precis det vi fick.

När detta med storleken på förskoleklasser avhandlades lade då oppositionen inklusive KD fram ett motyrkande. Här blev det lite debatt med repliker fram och tillbaka. Motyrkandet röstades ned av den Socialdemokratiska majoriteten.

Däremot när agendan kom till punkt 34, som gäller sammanslagningen av skolorna i Granloholm, ja då hördes banne mig inte ett pip från er i KD eller övriga oppositionen. Det klubbades igenom utan vidare. Häpnadsväckande!

Ett fantasilöst hafsverk till förslag som kommer att få stora konsekvenser för eleverna på de här skolorna, oss föräldrar, och personalen som arbetar där. För att inte tala om stadsdelen Granloholms framtid.

För mig rimmar det väldigt illa att ett parti som säger sig värna mänskliga värden framför de ekonomiska, inte har något att säga om de syskonskaror i Granloholm som nu aldrig kommer att kunna gå i samma skolbyggnad.

Jag kan ju bara hoppas att något parti tar sitt ansvar och drar i nödbromsen här.

Förälder i Granloholm

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel