Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Försökte Torgfesten skilja de rika från de fattiga?

Torgfestens syfte verkar ha varit att att sålla agnarna från vetet – de rika från de fattiga?

Nej men dra på trissor. 635 kronor (bagare) för att besöka stadens torg och jag som bor i stenstan fick inte ens en liten rabatt. Hur såg då min pensionärsrabatt ut?

Grundavgift 635 kronor och sedan Sundsvalls vanliga ockerpriser gentemot de gäster som önskar släcka lite törst med hjälp av öl. Man kanske är duktiga på mycket i Sundsvall men när det gäller talangen att lura av en öltörstande besökare dennes pengar så visar Sundsvalls krögare upp en fulländad talang och här når arrangörerna upp till ren världsklass. Så rrattis till er kartell som brukar råda innanför festivalområdet. Något åtal lär knappast vänta er då ordningsmaktens koncentration inriktas mot cigarettrökare.

Visst hade det varit trevligt att gå på en emotsedd torgfest någon kväll men det ströks från agendan till ett standardbesök på Systembolaget och några bärs i sällskap av min älskade TV.

Ty drygt 500 bagis i förtjänst för att se på TV känns som mest som en oväntad vinst på ett lotteri. Det går ju alla andra kvällar utan någon förtjänst alls. Så vid lite eftertanke är Torgfesten alldeles utmärkt för såväl fattig som för bättre förmedlade. Drygt en femhundring i oväntad förtjänst är inget som en svensk folkpensionär rynkar på näsan åt. Tusen tack för festen!

"Åsa-Nisse"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel