Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Först stängs folk ute från Sundsvalls innerstad, sedan tillsätts ett skönhetsråd för att locka tillbaka – när ska detta trams sluta?

När jag slår upp Sundsvalls Tidning så läser jag att ett skönhetsråd är utsett.

Det läggs ner en mängd pengar på att rasera Sundsvalls innerstad, i ett försök att få innerstan bilfri. Man har byggt trottoarer och gångvägar som är bredare än vägarna, allt för att försvåra eller få bort biltrafiken, när vi faktiskt under många år byggt upp ett samhälle som går ut på just biltrafik.

Så nu när en stor del av Sundsvalls invånare tar bilen till Birsta, istället för att handla/äta eller ta en fika i stan, då sätter man in ett skönhetsråd för att göra Sundsvalls innerstad mer attraktivt. Först stänger man alltså ute folk från Sundsvalls innerstad, genom att ta bort biltrafiken – och när folk försvinner sätter man till ett skönhetsråd som ska locka tillbaka folket.

När ska detta trams sluta och hur mycket av skattebetalarnas pengar ska behöva gå åt?

Eller är det så att man behöver hitta på/skapa olika jobb, som till exempel ett skönhetsråd, för att folk ska hållas sysselsatta och inte behöva gå till arbetsförmedlingen?

Är det så att en som inte cyklar men betalar skatt inte ska få finnas i Sundsvalls innerstad?

TS

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel