Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fortkörare bryr sig varken om bränslekostnader eller miljö

De som till äventyrs tycker att bränslet till våra motorfordon blivit för dyra att framföra kan bara vara fattiga pensionärer som åker till dagligvaruhandeln för att köpa mat!

Vi övriga, som färdas efter Europavägarna för att förvärvsarbeta, ser ingen skillnad på vilken hastighet folk framför sina fordon, och de flesta tycks inte ha en tanke på hur man enkelt kan spara in på bränslekostnaderna.

Bilarna har blivit bränslesnålare, men folk gasar på för att ta sig mellan A och B, så bränsleåtgången borde vara nästan densamma som förr.

Att kliva upp och ge sig i väg till arbetet någon minut tidigare för att spara på miljön och sänka bränsleåtgången tycks inte många vilja ta till sig.

Den enda tiden på året man kan skönja en försiktigare framfart är när trafikpolisen genom media flaggar för att man har extra bevakning på vägarna. Annars tycks fri hastighet gälla för många bilister.

Daglig förvärvsarbetande bilist

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel