Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Förtroendet för KD är borta – på grund av partiledarens agerande

Ledarsidan i ST 12/7, skriven av Maria Ripenberg, var den bästa på mycket länge. Det skadar inte att läsa den flera gånger.

Jag har i över ett års tid undrat hur länge Busch kan/får sitta kvar som partiledare. KD är det parti som man trodde hade de strängaste moraliska ståndpunkterna men det har visat sig vara tvärtom.

För snart ett år sedan när Ebba Busch var ute och festade trotsade hon Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Hon påstod först, innan bildbevis publicerades på Facebook, att hon följt rekommendationerna. Hon lär även ha påstått att Annika Strandhäll ljög om festen, antal deltagande med mera. Det är väl också förtal, att påstå att någon ljuger som faktiskt talar sanning? Busch väninna fick skjuts hem från festen av Buschs livvakter. Är det tillåtet? Kan en partiledare eller politiker bestämma sina egna regler och lagar? Och hur är det med ”husaffären”?

En normalt funtad människa skulle inte tvinga till sig ett hus från en äldre människa. Det spelar ingen roll ”hur det har gått till” vid en eventuell överenskommelse. Man får helt enkelt acceptera och förstå att en äldre människa kanske kan känna sig pressad, förvirrad eller kanske tycka att ”affären” låter bra när den framläggs. När man sedan förstår vidden av att förlora sitt hem är det inte konstigt att ångra sig.

Det är skamligt att någon kan bete sig på detta sätt. Allt förtroende och all respekt för KD är borta. 

AnkiJ

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel