Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Förvirrande med olika hastighetsbegränsningar i Sundsvall

Som bilförare blir jag fullständigt förvirrad över alla olika hastigheter som gäller längs Sundsvalls kommuns gator och vägar.

Varför kan man inte införa en regel som säger att inom kommunen gäller maxhastigheten till exempel 50 km/tim, men att vid skolor och förskolor gäller max 30 km/tim?

Som det är idag förstår jag att polisen verkligen plockar in pengar till staten, ett exempel är Trafikgatan i Skönsberg/Haga. När du svänger av Skönsbergsvägen gäller 40 km/tim, som efter en kort sträcka blir 60, för att sedan bli 50 vid självtvätten, och när du svänger in på Hagavägen blir det 40 för att sedan bli 30 vid skolan.

Kolla gärna vägsträckor inom kommunen. Du kommer att bli förvånad över hur idiotiskt allt är upplagt.

Dagligen läser vi om hur många som åkt fast för fortkörning efter vissa sträckor, det är klart att det blir många som bötfälls när polisen placerar kontroller i nerförsbackar. Hur många lyckas hålla 40 i backen ner mot idrottsparken när de kommer uppifrån Hagavägen? 

Nej tänk om nu alla myndigheter, låt det vara 50km/tim som lägsta hastighet, sedan kan man reglera hastigheten beroende på om det är skola eller förskola i närheten av trafikleden.

Mångårig bilförare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel