Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Framtidens E14 på Hulivägen är inget vettigt alternativ

Artikel 45 av 49
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

I ST 28 februari skriver Eva i sin insändare att ny sträckning av E14 via Timmervägen/Hulivägen är det minst onda i jämförelse med alternativet syd.

Till en början vill jag påpeka att Eva slår ihop två förslag, Timmervägen och Hulivägen, vilket nog inte kan göras. Dessa förslag skall ses som två olika.

Eva pratar sedan om att naturen är viktig för att attrahera nya invånare och att närhet till naturen är avgörande. Om Eva har följt debatten så är det precis detta mycket har handlat om. Granloholm byggdes med tanken att varje boendeområde skulle ha naturen runt sig. Stadsdelen förstörs helt och möjligheten att fortsätta utveckla denna unika stadsdel stoppas om en Europaväg dras på Hulivägen.

Norra sidan av stan (runt Hulivägen) har på många sätt bättre förutsättningar att utveckla nya stadsdelar. Här finns flera viktiga stadsvägar, flera skolor, idrottsanläggningar som utvecklas, befintlig kommunikation och närhet till arbetsplatser. Jag har ju nästintill enbart hört om svårigheter runt Katrinehill.

Sedan vill jag göra Eva uppmärksam på att Sundsvall som stad med stadsnära natur också befinner sig norr om centrum.

Hulivägen är inte ett vettigt förslag. Trafikverket, nu är det dags att seriöst börja titta på förslaget N2.

Lars i Granloholm

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel