Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fröken förbannad: Respektlöst att skicka snoriga och hostiga barn till förskolan

 
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

Jag är pedagog på en förskola här i Sundsvalls kommun och jag vill uppmana alla vårdnadshavare att tänka till en extra gång innan ni skickar ert barn till förskolan.

Våra direktiv är att vi ska följa folkhälsomyndighetens rekommendationer som säger att om barnet har milda förkylningssymtom så ska hen vara hemma för att inte riskera att smitta andra. De ska vara perfekt friska! Är de inte det ska vi pedagoger skicka hem dem.

Detta låter enkelt, men det är det inte. Vi skickar hem barn på löpande band och då blir vi ifrågasatta, vårdnadshavare visar dåligt humör och ingen förståelse för att vi följer reglerna och dessutom ringer vårdnadshavare till våra chefer och klagar för att vi skickar hem deras barn!

Det har blivit en anledning till att dra sig för att gå till jobbet. Ett underbart jobb som ju innebär mycket närhet men också stor risk för smitta av allt – även covid-19. Det är omöjligt att hålla distans till småbarn eller att lära dem att hosta och nysa i armvecket.

Det minsta man kan begära är då att vårdnadshavarna låter bli att lämna in sina snoriga och hostiga barn!

Vi pedagoger följer regler och rekommendationer och stannar hemma vid minsta symtom som vi ska göra och det är en stor besvikelse att många vårdnadshavare är respektlösa och egoistiska så som världen ser ut nu. Skärpning, tack!

Fröken förbannad

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel