Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Gör E14 till motorväg – och bygg en gång- och cykelbana mellan Matfors och Sundsvall

Artikel 19 av 23
E14 föreslås bli 80-väg
Visa alla artiklar

Med anledning av Björn Abelssons insändare "Säg nej till ny E14 genom Sundsvall – bygg mitträcken för att behålla hastighetsgränsen på landsbygden" i ST 14 juni.

Idén med att först med bilen pendla från Matfors och Stöde till Nacksta och sedan ta bussen därifrån till innerstan och kanske längre bort i staden känns lite kontraproduktivt/ineffektivt. Det skulle innebära fler enorma parkeringar som måste byggas och sedan skulle redan överfulla busslinjer tvingas ta emot ännu fler.

Det kanske skulle behövas fler bussar och busschaufförer också. Dyrt, och redan stressade chaufförer får mer att göra. Gå och cykla 2–3 kilometer från Nacksta funkar absolut men under vintern till exempel så är det få som gillar det –10–30 minusgrader och snöstorm.

Mittenräcke på E14 ser jag inte något dåligt med så länge det inte är 2–1-vägar. Gör om det till motorväg och bygg gärna en gång- och cykelbana mellan Matfors och Sundsvall. Det är många som gör vansinnesomkörningar på hela sträckan mellan Sundsvall och Matfors, och troligen hela vägen förbi Stöde mot Östersund.

Varför man bygger om vägen till en mer trafiksäker väg och sedan sänker hastigheten är för mig obegripligt.

Timmervägen mot Birsta kan med fördel göras om till E14 och göras ännu bredare och trafiksäkrare och med en separat gång- och cykelväg bredvid. Det tror jag starkt på vad Sundsvall behöver för att göra Sundsvall till en bättre cykelstad.

Angående Bergsgatan så kanske man skulle kunna göra cirkulationsplatser vid större korsningar, till exempel i höjd med Ica Kvantum, Volvo med flera. Fler träd längs med vägarna kan ta hand om en del dålig luft.

Boende i Nacksta

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel