Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Gör inte Allégården till trygghetsboende – det är en beklämmande kvalitetsförsämring

 
Allégårdens omvandling
Visa alla artiklar

Det verkar som att omdömet har brustit, när socialnämnden, med Niklas Säwén i ledningen, vill fatta beslut om konvertering av Allégårdens funktion – från servicehus till trygghetsboende.

Det kan bli ett stort felaktigt beslut när de inneboende till stora delar är oförstående till den sänkning av livskvalitet som eventuellt blir följden. Att inte noggrant informera om den försämring man är beredd att införa för att spara pengar, är att föra många boende bakom ljuset.

Att det saknas livserfarenhet hos vissa beslutsfattare uppenbaras när man försöker sätta spår i historien med illa förankrade beslut, eller har socialdemokraterna en hemlig agenda som vi inte känner till? I varje fall så blir jag beklämd när jag förstår vilken kvalitetsförsämring i äldreomsorgen man vill driva igenom. 

Jag hoppas att förnuftiga politiker kan sätta stopp för den föreslagna utvecklingen.

Anders Melander

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel