Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Grattis till din 40-årsdag Granloholm – men som idé kan du snart gå i graven

 
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

I Granloholms centrum var det 40-årsfirande av stadsdelen den 13 november. Firandet arrangerades av Socialdemokraterna.

Vi fick lära oss att stadsdelen byggdes med ett nytänkande efter miljonprogrammet storskaliga byggnationer. Starka kommunpolitiker hade en tydlig idé om att bygga en stadsdel med många mindre områden med blandade upplåtelseformer och med mycket grönytor runt omkring.

Granloholms områden skulle alla ha närheten till den lugna naturen och vara trygg för barnen.

Under drygt 30 år har sedan Granloholm utvecklas till en stadsdel med en tydlig identitet och karaktär. En stadsdel att vara stolt över och fortsätta utveckla.

De idag bortgångna politikerna, som en gång jobbade hårt från idé till förverkligande, skall ha ett stort tack.

Men på mötet fick vi också ta del av att idén snart kan gå i graven. Nu är det nya politiker och tjänstemän som styr. Granloholm hotas av en Europaväg med upp mot 20 000 dygnspassager med 100 kilometer i timmen. En Europaväg med en kraftfull bullermatta och som passerar stora delar av Granloholm alldeles vid knuten med avstånd som: Haparandavägen 140 meter, Piteåvägen 200 meter, Luleåvägen 70 meter, Karlstadsvägen 40 meter, Mariestadsvägen 250 meter och det nya gruppboendet Lövåsen med 60 meter.

Ja, ni hörde helt rätt. Det enda rätta och självklara borde istället vara att fortsätta utveckla stadsdelen när snart en generationsväxling står på tur, inte att förstöra den ursprungliga idén med en Europaväg.

Sundsvalls skattebetalare har investerat hundratals miljoner i Granloholm i infrastruktur, i dagens värde.

Tänker ni nuvarande tjänstemän och politiker rasera den ursprungliga idén och möjligheten till att fortsätta utveckla Sundsvall med hjälp av Granloholm?

Anna, Granloholm

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel