Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Gymnasielärare: Välkommen till vår magiska, absolut smittsäkra arbetsplats – skolan

 
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

Medan smittspridningen i resten av samhället fortfarande är mycket högre än i en del av våra grannländer, där man tycker att det är säkrast att ha allting stängt förutom livsmedelsaffärer, så finns det här ingen risk för covid-19 alls. Medan man i alla affärer behöver säkerställa att det är max en kund per tio kvadratmeter, så är det på vår smittsäkra arbetsplats inga problem med 30–32 elever plus lärare i 80–90 kvadratmeter stora salar.

Magin slutar inte där: vi lärare ska få visir och i motsats till visir i vanliga fall, som framför allt skyddar andra personer mot virus som jag eventuellt andas ut, så kommer våra lärar-visir att även skydda alla elever, samt oss själva.

Det blir ännu mer magiskt: eftersom vi har satt upp fina skyltar i hela skolan med pilar för gångvägar, uppmaning att hålla avstånd och markeringar för matkö så kommer inte bara våra elever, som tillhör den åldersgruppen som upplever sig själv som odödlig, följa alla dessa fina regler, våra lokaler kommer dessutom på magiskt sätt att bli större, så att man kan hålla avstånd i korridorer med skåp och dörrar. De flesta virus stoppas ändå av den magiska virus-barriären vid skoldörren.

Så medan man i hela samhället riskerar smittan, är det inga problem att återigen öppna gymnasieskolan, här är alla säkra!

Dessutom så är det inga problem med lite magi till på skolan, där man kunde förbättra undervisningen med större klasser = mindre tid per elev, och besparingar år ut år in.

Slut med sarkasmen: ja, det är supertråkigt att enbart undervisa via en datorskärm och ja, det blir en del elever som inte klara av det, och ja, hemskt gärna vill jag träffa mina elever igen, men jag är inte beredd att för den delen riskera en sjukdom som kan kosta personer i min närhet livet, samt gör arbetsförhållandena på sjukhusen ännu värre!

Om alla i samhället faktiskt skulle hålla sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, hur tråkigt det än är att inte kunna resa till fjälls och hur fånigt det än känns med munskydd, hur tråkigt det än är att inte få träffa fler människor man tycker om och om vaccinationen faktiskt kunde skyndas på, då finns en chans att vi äntligen kan få träffa alla underbara ungdomar igen UTAN risk!

Men att tro att man kan öppna skolan och ingen drar på sig covid-19 är bara dumt!

Tack till alla underbara ungdomar som gör att man ändå härda ut på något magiskt sätt!

Wiltrud, gymnasielärare naturkunskap

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel