Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hånfullt att inte ge välfärdsarbetarna lönelyft

Noll kronor. SKR tycker att Sveriges välfärdsarbetare är värda noll kronor. För det kan bli så när arbetsköparen vill att vi ska ha sifferlösa avtal! 

Detta är inget annat än hånfullt.

Det sägs att det inte finns pengar till oss, vi måste ta vårt ansvar nu när det är en pandemi i världen.

Jag frågar, hur många gånger måste vi ta ansvar? Utan att få något tillbaka än sifferlösa skambud i avtalet.

Välfärdsarbetarna tog sitt ansvar när de ställde upp och jobbade extrapass. Försköt sin semester. Kom in till arbetsplatser där vi kunde bli smittade. Riskerade liv och hälsa. Vi tog vårt ansvar när vi sköt upp förhandlingarna om våra löner och villkor. Vi tar ansvar varje dag för att välfärden skall fungera. För att samhället ska fungera trots en pandemi.

Varför anser SKR att vi förtjänar noll kronor i löneförhöjning när inflationen går upp och vi får helt enkelt en lönesänkning? Är det ansvarsfullt att sänka våra löner? Är det tacken till pandemins alla hjältar?

Vi tar ansvar, varje dag, dygnet runt och året om!

Kommunal kräver högre lön till alla. Ta erat ansvar, SKR, för välfärden. Värdesätt välfärdsarbetarna. För utan oss så stannar samhället.

Rickard Altin och Viktoria Terosdotter, Kommunals S-förening

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel