Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hänvisas runt i telefonköer – vad är det för service?

Till alla fiberleverantörer och bredbandsförmedlare, samt trafikplanerare.

Ibland känns det som om ni glömt att tänka igenom tillräckligt så att er organisation ska kunna fungera för kunderna.

Förra helgen slutade vår bredbandsuppkoppling att fungera. Ringde då till Servanet, men det gick ej att komma fram. Ringde i stället till A3 som lovade att förmedla problemet och att vi ska bli uppringda. Mycket riktigt, telefonen ringde. Vi svarade och fick då höra en dataröst som ställde några frågor angående servicen. Vilken service då kan man undra?

Tittade då på senaste räkningen. Där hänvisas man till det telefonnumret vi redan hade provat, samt till hemsidan. Men hallå, hallå – vi kommer ju inte ut på nätet, så hur ska vi då kunna gå in på en hemsida?

Okej, det är helg och sommar så vi väntade till på måndag. Ringde då igen och fick till svar att de återkommer. Därefter kom ett SMS med uppmaningen att åka till Ortviksvägen 8. Sagt och gjort, men vart ligger nummer 8? Tog till mun till mun-metoden och frågade oss fram efter att ha letat ett tag.

Vi kom slutligen rätt, men varför är det inte tydligt skyltat? Det tog ett tag innan vi hittade rätt dörr och ringde då på. Då fick vi en ny transformator och skulle köra hem igen. Det blev väldigt mycket köra runt och vända, eftersom vissa gator är avstängda.

Som tur var, är vi pensionärer och har tid att vänta några dagar, samt har tid att köra runt en del för att komma fram till rätt adress samt hem igen och nu fungerar det, så att denna insändare kan skrivas.

Tror det vore bra om det fanns bemannade jourtelefoner, samt om trafikplanerarna på Sundsvalls kommun inte gör så många tillfälliga omändringar samtidigt. Hoppas på bättre flyt i infrastrukturerna.

Tanten och farbrorn

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel