Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Har inte diabetessköterskornas rekommendationer nått sjukhusköket?

Annons

Efter att ha tillbringat en vecka på kardiologen på Sundsvalls sjukhus måste jag bara få skriva att jag tycker att personalen gör ett fantastiskt jobb! Oavsett tidpunkt på dygnet är de lika tillmötesgående och vänliga.

Däremot kan jag inte låta bli att fundera över maten som serveras till diabetiker. Hur kan det komma sig att det som dietister och diabetessköterskor rekommenderar när det gäller mat för diabetiker, inte nått fram fram till sjukhusets egna kök?

Det serverades till exempel vitt ris, vit pasta, vitt bröd samt mycket kokt potatis, sötad sylt och söta efterrätter men endast cirka 1/4-1 deciliter grönsaker till måltiderna. Det värsta exemplet var den måltiden då de enda grönsakerna som serverades var fyra skivor gurka inlagda i socker.

CL

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons