Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Har kommunala chefer livstidsanställning?

Jag har länge undrat varför personer som inte klarar av sina uppgifter, eller vad än värre är, inte följt regler och förordningar för sina arbetsuppgifter inte får sluta och gå från kommunen om de är chefer. Det är tveksamma omplaceringar och nya uppgifter som är lösningen med bibehållen lön.

Senaste exemplet är den omskrivna höga kommunchefen i Sundsvall som uppenbarligen gjort saker som inte är förenligt med vad denne får göra i den tjänsten, men trots att det är konstaterat och att personen får sparken från den tjänsten så blir hen fortsatt anställd i kommunen med samma lön (tills vidare). Hur är det ens möjligt?

Den här skyddade verksamheten måste upphöra. Har du gjort ett så pass allvarligt fel att du får sparken, då borde det betyda att man inte får jobba kvar med kommunen som arbetsgivare. Hur många privata bolag behåller personer som uppenbarligen misskött sin uppgift och fått sparken från sin tjänst?

Det som slår mig är den kultur som verkar finnas inom kommunen och de kommunala bolagen, det finns tydliga tendenser att hålla varandra om ryggen och hitta lösningar så att man kan låta personer vara kvar fast de förbrukat sitt förtroende.

Näringslivsbolaget måste vara det ultimata beviset på sjukdomstillståndet, att vi som en relativt liten stad ska hålla oss med detta bolag som nästan har lika många chefer som totalt anställda, de är snabbt framme och solar sig i glansen, men helt ärligt, vad är det dessa personer gör för riktigt arbete?

Jag tror på en rejäl rensning och att anställa människor som inte har koppling till kommunala bolag och verksamheter, människor som på riktigt bryr sig om stadens och kommunens utveckling istället för egen status och vinning, det är den rätta och enda vägen att gå.

Men det kräver så klart att arbetsgivaren och den anställde vill och har förmåga att sätta och leva upp till kraven, förväntningarna och följa de regler som gäller.

Gör saker på riktigt!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel