Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hemlöshet ett problem – vi prioriterar nattöppen värmestuga i vinter

Alltför många i Sverige är hemlösa. Även i Sundsvall är det ett problem – många är i akut behov av en bostad.

Samhället behöver göra många olika insatser för att bekämpa och på sikt få bort hemlösheten. Det handlar om fler tidiga insatser för att förebygga missbruk och psykisk ohälsa, det handlar om att bygga fler bostäder till rimliga hyror och det handlar om att skapa olika boendeformer för akut bostadslösa.

I Sundsvall har den politiska majoriteten, med stöd från övriga partier, beslutat om att erbjuda en nattöppen värmestuga i centrala delarna av Sundsvall under fem månader i vinter. Det är en månad mer än förra året. I en tuff ekonomisk situation både för socialnämnden och för kommunen som helhet är vi glada över att vi kunnat prioritera en viktig insats för några av Sundsvalls mest utsatta medborgare.

Vi jobbar parallellt med att hitta en långsiktig lösning, både för dagverksamheten Slink In som jobbar med motiverande insatser till att söka stöd eller behandling, men också för en nattöppen värmestuga vintertid. Vi ser gärna att den lösningen görs i samverkan med civilsamhället och föreningslivet.

För att klara av att bekämpa hemlösheten behövs flera olika insatser. En nattöppen värmestuga under de kallaste månaderna är ett steg för att underlätta för några av Sundsvalls mest utsatta medborgare.

Niklas Säwén (S), ordförande socialnämnden

Annika Söderberg (S), ledamot socialnämnden

Jeanette Lindblom (C), ledamot socialnämnden

Ann Modin (V), ersättare socialnämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel