Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hjälp de svaga i samhället – istället för att stjälpa och förnedra

Jag vill berätta om hur svårt det är att vara ensam förälder i dagens samhälle. Jag har gått igenom fruktansvärda saker i mitt liv och är så tacksam för att jag fick behålla mitt liv och min son som är det viktigaste jag har.

Jag har kronisk smärta i hela min kropp och blivit nekad sjukersättning. Vet inte hur jag ska överleva med min son som behöver mig, behöver utvecklas och få det han behöver för att kunna vara med sina kompisar och hålla på med sina intressen.

Jag har inte någon som kan stötta mig eller hjälpa till när jag behöver det. Nu har jag tappat hoppet om att kunna ge mitt barn en födelsedag och presenter som han önskar sig. Han går igenom en tuff tid, i att vara ensam om att inte ha det som andra har.

Jag är rädd för min framtid just nu och tusen tankar far igenom huvudet. Tänk om Försäkringskassan kunde hjälpa de som är svaga i samhället, istället för att stjälpa dem så mycket som möjligt och förnedra människor som har smärta och inte kan arbeta.

Det är inte mänskligt, att när man förlorar sin inkomst kan bli vräkt, ens barn kan tas ifrån en och man tappar allt som är kärt i livet – en pojke som behöver sin mamma och förtjänar en fin födelsedag med paket.

Det borde inte vara så i vårt samhälle idag, där alla olika slags människor ska ha rätt att få finnas till. Vem ser oss som har det svårt?

Mamman

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel