Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Höj livskvaliteten för de som inte längre kan göra sin röst hörd

I en insändare i ST 27/3 kan vi läsa "Vi vill leva ett värdigt liv innan vi reser till de sälla jaktmarkerna", skriven av Harry Persson vårdkund på Almedalens äldreboende i Sundsvall.

Han beskriver hur dagarna ser ut för människor som lever i sin egen värld. Arbetet inom äldreomsorgen ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande, påtalar Harry.

Men hur skall det kunna införlivas när personalen går på knäna, sliter ut sig själva och så småningom hamnar i samma situation som Harry?

Någon som vet om styrande/makthavare vill sätta sig in i hur verkligheten ser ut för boende och personal på våra särskilda boenden i Sundsvall?

Ska det vara så svårt att använda våra gemensamma skattepengar för att höja livskvalitén för de som inte längre kan göra sin röst hörd?!

Tack Harry Persson för att du berättar. Skulle kanske behövas ett "we too".

Maritta Selin

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel