Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Höjd fritidsavgift i Timrå – vet inte om jag längre har råd att ha min åttaåring där

Bredvid mig ligger räkningen för fritids i Timrå kommun. Ett barn på fritids som tidigare har kostat 660 kronor i månaden i avgift kostar numera 980 kronor.

Taket för maxtaxan har höjts och man har slopat halvtid.

Man pratar jämt om att skolan ska vara jämställd. Även att fritids är en del av den pedagogiska verksamheten.

Nu funderar jag om jag har råd att fortsätta att ha mitt barn på fritids. Min åttaåring går nio timmar i veckan på fritids. (Utom när det är lov, då är barnet inte där.)

Kanske åttaåringen ska komma hem direkt efter skolan och vara ensam? Eller ska jag sluta kämpa för att ha barnet hemma på lov och kortare dagar på skolan?

Kanske barnet ska vara en del av morgonfritids och stanna till 17? Barnet skulle då få frukost och fika i alla fall, istället för att vi betalar dubbelt. Frukost och fika ingår ju i de 980 kronor jag betalar i månaden. När det är lov får fritidsbarnen dessutom lunch.

Är fritids verkligen den pedagogiska verksamhet ni säger att det är? I så fall, missar barnet viktig undervisning om det inte går på fritids? Kommer de barn, vars föräldrar har råd att betala fritidsavgift, att få mer framgång än de barn som är ensamma hemma?

Vad ska jag göra? Jag får ont i magen av oro.

Förbryllad förälder

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel