Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Höll maxhastigheten på E4 men var ändå en bromskloss – ta krafttag mot fartsyndarna

Det är rent ut skrämmande hur dåligt rådande hastighetsbestämmelser efterlevs i dagens trafik. Det görs dagligen vansinniga omkörningar i hastigheter som är klart olagliga.

Jag gjorde en resa längs E4 mellan Gnarp och Njurundabommen. Högsta tillåtna hastig är 100 kilometer i timmen. Trots att jag höll denna så blev jag en bromskloss för övriga trafikanter. Under denna resa blev jag ikappkörd och omkörd av trafik som inte fanns inom synhåll när jag började min resa.

Flera fordon passerade mig i hastigheter som enligt min bedömning låg på mellan 130 och 150 kilometer i timmen.

Under dessa resor så sitter man och oroar sig när man ser bilister som gasar allt de kan för att hinna om fordon innan vägen övergår från tvåfilig och blir en enfilig sträcka. Du ser att vissa inte hinner köra om, men dessa håller ändå en för hög hastighet och bromsar först när avståndet är mindre än det borde vara till framförvarande fordon.

Sedan lägger de sig nära bakom och försöker hetsa dig att köra fortare, ibland blinkar de med helljuset för att få dig att köra fortare än tillåtet.

Denna resa var inte unik på något sätt utan det hör till vanligheten att det ser ut så här på våra större vägar idag. Görs inget så råder snart full anarki på våra vägar. Det är inte tillräckligt att sätta upp fartkameror, för dessa tar bara ner farten just där.

Hur många ska skadas och dö längs våra vägar innan man tar krafttag mot dessa fartdårar, som med sitt beteende riskerar egna och andras liv?

Vad gör man för att stävja detta trafikbeteende från polisen sida?

Spanarn

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel