Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hoppas fler politiker tycker till om framtida E14-dragningen – det kan påverka Trafikverkets utredning

 
Framtida läget för E14 i Sundsvall
Visa alla artiklar

Med anledning av insändaren "Utmaningar med Trafikverkets förslag om E14 på Hulivägen".

Nu har Bodil Hansson, vice ordförande i kommunstyrelsen, hoppat in i diskussionen om var Trafikverket skall tillåtas förlägga den del av E14 som måste passera Sundsvall fram till E4.

Hoppas att fler ledande politiker snarast hoppar in i debatten. De politiskt ledande församlingarna behöver inte sitta och vänta på Trafikverkets utredning innan man tar beslut i frågan.

Det behövs inga analyser om trafikmängder och buller för att sätta stopp för en E14-dragning från Huli fram till Bydalen. Ett tidigt avståndstagande innebär att Trafikverket i stället kan planera för något av de tre andra alternativen.

Bodil Hansson håller med insändarskribenter om att både Granloholm och Bydalen är viktiga bostadsområden med möjlighet till fortsatt utveckling och med den inställningen i huvudet skall man väl inte släppa in Trafikverket och förstöra miljön.

Jag håller med Bodil Hansson om att E14-trafiken skall bort från Bergsgatan, men den trafiken skall definitivt inte föras över till vägen mellan Huli och Bydalen. Trafikverket har tre andra alternativ att fundera över, man måste satsa på något av dessa.

Jag vädjar till Bodil Hansson och alla andra politiker i vår fina kommun, bevara Granloholm, Huli och Bydalen i befintligt skick och släpp inte in Trafikverket i denna sköna, vackra och utvecklingsbara miljö.

Åke Nyberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel