Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hoppas Sundsvalls kommun säger nej till en förbifart genom tätbebyggda områden

 
Bygget av nya E14
Visa alla artiklar

I Trafikverkets svar direkt på Lenas insändare i ST 3/12 kan man läsa att myndigheten inte tagit ställning till vilket alternativ som kommer att föreslås till nya E14.

Men har inte Trafikverket redan bestämt sig för vilka alternativ som de INTE vill föreslå?

När vi blev bjudna till information om vägdragningen i september hade helt plötsligt två alternativ redan försvunnit, utan att någon sådan information gick att hitta på Trafikverkets hemsida.

Om jag spekulerar, hade man valt att påbörja bygget med den nya vägen längs E14 Blåberget–Nacksta om S2 och S3 var tänkbara alternativ från början? Vi vet idag att den cirkulationsplats som byggs vid Nacksta kommer att klara de stora trafikmängder som en anslutning av nya E14 innebär.

Hur länge har man vetat detta? Ja, troligen långt före de offentligt valde att ta bort S2 och S3 som alternativ för nya E14.

Så att påstå att man inte tagit ett beslut i vilken väg som ska föreslås må vara riktigt. Men man har redan bestämt sig för vilka alternativ som inte är tänkbara.

Jag förutspår att vi vid nästa möte på vårkanten kommer att få berättat för oss att S1 också tagits bort på grund av dels den höga kostnaden och att man ej vill förstöra de fina friluftsområden som ligger i dess planerade väg.

Hur många alternativ kan man plocka bort utan att ha undersökt mer noggrant hur de alternativ som är kvar påverkar boende i dess närhet?

Nej, vi boende får nog hoppas på att Sundsvalls kommun inser att de inte vill ha en ny genomfart genom Sundsvall utan faktiskt en förbifart FÖRBI dess tätbebyggda områden.

"Greta" i Granloholm

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel