Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hotell på Finnkajen kan bli en pärla – hoppas att beslutsfattarna inte lyssnar på alla nej-sägare

Jag är en så kallad återvändare till Sundsvall som kanske lämnar Sundsvall igen. Jag spyr nämligen titt som tätt på alla de människor här som hatar att Sundsvall håller på att växa till sig till en större svensk stad.

För mig är det enkelt. Är det bond-landet som är det ideala så måste det vara bättre att flytta själv, istället för att ständigt kämpa emot Sundsvalls utveckling som stad.

Nu senast det planerade hotellet på Finnkajen. Det blir en riktig pärla och med tiden en klassiker i Sundsvallsmiljön. Så otroligt synd bara att den lilla skräpstationen vid järnvägen var K-märkt och kommer att bli kvar i renoverad form.

I andra städer av Sundsvalls kaliber försvinner det som är för småpyttigt och ersätts av mer tidsenliga byggnader. I Sundsvall som hade en jättelik stadsbrand i slutet av 1800-talet har tre–fyra våningar fastnat som norm.

Tanken att jag svarade för ett misstag när jag lämnade Stockholm till förmån för ett liv på äldre dar i barndomsstaden Sundsvall gör sig direkt påmind då folk häruppe skriker av smärta så fort Sundsvall är på väg att utvecklas. Jag börjar nu förstå att i Sundsvall är idealet en likriktning av hus där ingenting ska få sticka ut.

Jag får ställa mitt hopp till att beslutsfattarna i Sundsvall har tagit sitt förnuft till fånga och inte varje gång lyssnar till stadens gnällspikar.

Ett eller flera hotell med några våningar finns faktiskt i åtskilliga städer, många som är mindre än Sundsvall. De städerna har tydligen samlat ihop sina professionella nej-sägare och erbjudit en enkel resa till Sundsvall.

Valle

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel