Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hur kan människor förstöra en fisketjärn på detta viset?

Jag var till Stora åstjärn, Lögdö vildmark, måndagen den 5 augusti. Det var en stor besvikelse att se hur vissa människor kan förstöra en fisketjärn på detta viset.

Det kan inte ha varit fiskare utan det måste ha varit festprissar som varit där och förstört skulle jag tro. Ett enormt stort bord har dragits från ena sidan in i viken där det redan fanns ett bord, det har varit långbord tydligen. Man har supit, ätit och lämnat matrester, flaskor, burkar och en dunk med hembränd sprit kvar i med mera. Det är sönderslagna bord. En brygga är också förstörd. En tall har någon vid något tillfälle försökt sätta eld på. Helt sjukt.

Sen fanns det dessutom ingen fisk att fiska upp, det är tydligen ingen fisk isatt. Här betalar man fiskekort och åker många mil i tron att det fortfarande är lika fint och gemytligt vid denna tjärn, men inte.

Att förstöra en så tidigare vacker plats samt att inte sköta om den som det skall göras. Ingen ved, ingen fisk, fulla soptunnor och sopor som låg utspridda runt tunnan som jag försökte samla ihop. Övriga tunnor var fulla också och det stank.

Denna plats är vanskött i dag. Den ansvarige har tydligen skitit i att hålla Stora åstjärn i ett skick som gynnar riktiga fiskare. Har man åtagit sig ansvaret för att fiskevattnen skall fungera, så man kan fiska och mysa i naturen, så har den ansvarige ingen rätt att vara kvar som ansvarig anser jag. Man blir både ledsen och arg.

"å.s"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel