Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hur kan mitt barn nekas förskola trots negativt covid-test?

Regeringen trappar upp testandet för Covid-19 för att samhället ska kunna återgå och den samhällsekonomiska effekterna ska kunna bromsas.

Instruktionen är tydliga från regering och myndigheter: Personer med symptom ska kunna testa sig, och vid ett negativt covid-19-test kunna återgå till sitt arbete, även vid milda symtom.

På min arbetsplats har policyn reviderats - allt utifrån myndigheternas råd och rekommendationer. Men för förskolorna inom Sundsvalls kommun gäller tydligen andra regler.

Trots ett negativt covid-test så är inte barn med milda symtom välkomna tillbaka till förskolan av rädsla för covid-19. Vad händer med den samhällsekonomiska effekten här när föräldrar inte kan utföra sina arbeten och ett fullt friskt barn måste stanna hemma trots negativt covid-19-test?

Jag tycker att Sundsvalls kommun ska ta bort sin text om att man följer myndigheternas rekommendationer – för i det här fallet gör man definitivt inte det.

Förälder

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel