Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hur länge ska GIF-styrelsen se på och låta laget sjunka som en sten i tabellen?

Det var så tråkigt att se Giffarnas agerande på bortaplan mot bottenkollegan Falkenbergs FF. Inget av lagen spelade bra men FFF var mindre dåliga än Sundsvallsgiffarna.

Nu måste det hända något! För hur länge som helst kan väl inte styrelsen stå och titta på och låta laget sjunka som en sten i tabellen. Jag tror inte att Joel Cedergren är en sämre coach än vid samma tid förra året så jag ropar inte på hans avgång. Men något måste hända!

Man måste markera från klubbledningen att det inte är okej med tolv raka matcher utan vinst. Vad vet jag inte, men kanske man skulle ta in en idrottspsykolog? För agera, det måste man göra! Det är viktigare att man agerar snarare än hur man agerar. Vi har ett lag med kvaliteter även om vi släppt iväg Hallenius. Man ska komma ihåg att han ju faktiskt fanns kvar och spelade en hel massa av dessa förlustmatcher.

Inte heller kan vi skylla förlusterna på försäljningen av Eskelinen. Visst, han är enligt mig en klart bättre målvakt än Lloyd Saxton men det är inte Saxtons fel att vi förlorat även de tre matcher han har stått.

Jag ser ingen vilja, inget jävlar anamma i dagens GIF-elva. Pa Konate undantagen för han försökte verkligen i matchen mot Falkenbergs FF. Men annars var det beige över hela linjen, tycker jag.

Kan det vara så enkelt att vår spanske hjälptränare ifjol, Ferran Sibila, betydde så mycket mer än vi förstår? I så fall måste styrelsen agera på det sätt som bäst gynnar föreningen. Jag är inte alls den som kräver att man ska sparka Joel Cedergren, men kan man inte hitta på något annat så är det i alla fall bättre än att inte göra något alls. Då har man ändå försökt!

Fast... vem skulle ha gjort det bättre?

Mitt råd är att titta tillbaka till förra säsongen och se efter vad man gör annorlunda nu jämfört med då. Där kanske lösningen finns. För jag vill ju på samma gång ha Joel Cedergren kvar, unnar honom att lyckas igen.

"Bredsandsgubben"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel