Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hyresgästföreningen: Vi har inte nämnt en vägledande siffra inför årets hyresförhandlingar

Slutreplik på Sveriges Allmännyttas debattinlägg "Stärk hyresrättens lokala förutsättningar".

I sin replik på vår debattartikel inför förhandlingarna om 2020 års hyror, påstår Sveriges Allmännytta att ”Hyresgästföreningen så tydligt pekar ut samma nivå på hyresjusteringar oavsett var i landet som förhandlingen sker.”

Detta måste bygga på ett missförstånd, eftersom vi inte någonstans uttryckt något sådant. Tvärtom är vi ju den enda part som inte nämnt en vägledande siffra inför årets hyresförhandlingar. Vi hoppas och tror ändå att Sveriges Allmännytta faktiskt vet var vi står och dessutom är väl förtrogna med hur processen går till.

Alla parter, det vill säga Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och Sveriges Allmännytta, inleder årets hyresförhandlingar med att ge sin generella bild av förhandlingsläget, uttryckt i vad parterna anser vara relevanta samhällsekonomiska faktorer.

Syftet är att ge en allmänt vägledande bild av läget. Förhandlingarna sker sedan lokalt, med hänsyn till lokala förutsättningar.

Det är bra och vi kan lugna Sveriges Allmännytta genom att förtydliga att så vill vi fortsatt att det ska gå till.

Morgan Hoppman, ordförande Hyresgästföreningen Örnsköldsvik

Lillemor Göranson, ordförande Hyresgästföreningen Sundsvall/Timrå

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel