Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hyresvärden borde städa mer i trapphuset i coronatider – Mitthem svarar direkt

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Jag har funderingar kring hur Mitthem sköter lokalvård i trapphus och i allmänna tvättstugor nu i coronatider. Jag är hyresgäst hos Mitthem samt är även en av alla som räknas som riskgrupp. Och jag har inte sett att Mitthem gjort någon mer städning i trapphuset eller spritat ledstångar, med mera, där det måste finnas hur mycket bakterier som helst.

Vad gäller i de allmänna tvättstugorna? Gör Mitthem någonting där? Det är ju ingen hemlighet att många fuskstädar, och även där bör ju handtag spritas och tvättmaskiner saneras.

Fundersam hyresgäst

SVAR DIREKT:

Vi på Mitthem följer Folkhälsomyndigheten och Sundsvalls kommuns riktlinjer och har hittills genomfört en del åtgärder för att minimera risk för smittspridning. Bland annat har vi tillfälligt stängt vår reception och prioriterar nu vilka ärenden vi åker ut på.

Våra medarbetare och entreprenörer uppmanas att stanna hemma om de har luftvägssymptom. Folkhälsomyndigheten har ännu inte kommit med några rekommendationer om ökad intervall för städning eller desinfektering, om de uppdaterar rekommendationerna kommer vi naturligtvis att följa dessa.

Alla har ett gemensamt ansvar att minska risken för smittspridning oavsett om man tillhör en riskgrupp eller inte. Det bästa rådet just nu att tvätta händerna.

Fredrik Berggren, chef för fastighetsförvaltning på Mitthem

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel