Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hytta med näven till fartsyndarna vid Ånges infarter – i väntan på fartkameror

Jag träffade en trevlig och pigg tjej nyligen på Ånge hälsocentral (var annars?) som talade om att hon brukar hytta med näven åt bilar som närmar sig henne med påtagbart hög fart när hon går med sin hund efter den smala delen av riksväg 83 vid västra infarten till Ånge.

"Bryr de sig", frågade jag naturligtvis.

"Ja, det gör de faktiskt, de saktar in", svarade hon.

Jag blev mäkta förvånad över att man med så enkla metoder kunde få ordning på jäktade bilister – en del deltagare i det så kallade jämtländska fjällrallyt, men även förare av vanliga lastbilar, långtradare och andra bilister som i högt tempo kommer in och landar i ett av Ånges befolkade områden. Där finns oskyddade människor i farlig närhet av körbanan som i det här fallet är endast sju meter bred.

Så, när nu Trafikverket inte hittills verkar ha tagit till sig mångas farhågor på riktigt allvar och fått till någon fartkamera kanske det här enkla förfarandet är något att ta efter för oss som är ute och rör oss i farozonerna utmed infarterna till samhället, i väster som i öster. Åtminstone till dess Trafikverket agerar. Då kan vi återgå till att uppföra oss som vanligt. Som välkomnande Ångebor. Med glada ansikten.

Positiv Ångebo, en av dem som väntar på permanent hastighetsnedsättande åtgärder vid Ånges infarter, det vill säga fartkameror

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel