Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: I Birsta city vill barnen gå till lekplatsen – i In:gallerian vill de åka hem

Att flyttlassen för butiker går från Stenstan till framför allt Birsta är välkänt, och varför har debatterats många gånger. Det här är en mycket tråkig utveckling, men ändå väljer jag och min familj Birsta city framför In:gallerian nio gånger av tio.

Visst påverkar parkeringsmöjligheter, öppettider och utbud till Birstas fördel, men det är inte huvudanledningen till vårt val. I stället är det miljön i de båda galleriorna som skiljer, och detta är något som In:gallerian med enkla medel skulle kunna förbättra avsevärt.

I Birsta city finns flertalet soffgrupper och trivsamma hörn där den i familjen eller gruppen som har handlat färdigt kan koppla av en stund. I In:gallerian finns inget sådant, förutom kaféytor. Flera roliga lekplatser för barn finns också i Birsta City, så åtminstone en förälder kan fortsätta shoppa i lugn och ro. Barnen i In:gallerian vill åka hem. Toaletter är ett annat viktigt område där Birsta city vinner överlägset.

Jag har full förståelse för att In:gallerians trånga lokaler medför utmaningar och begränsningar, men med så många tomma butiksytor borde det inte vara några problem eller större kostnader att skapa trivsamma miljöer för både barn och vuxna. En mer välkomnande miljö i In:gallerian skulle göra att jag och min familj besöker Stenstan oftare och stannar längre.

AEM

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel