Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Idioti att lägga ned Ankarsviks skola – barnen behöver trygghet

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Sundsvalls kommun behöver spara pengar och föreslår att lägga ned skolor. Men är det någon som har satt sig in i vad som är bäst för barnen?

I dagens samhälle är psykisk ohälsa en folksjukdom hos de yngre, varför då utsätta dem för mer stress och en otryggare tillvaro? Alla barn trivs inte med att gå i jättestora skolor.

Försvinner Ankarsviks skola, och alla barnen ska gå på Vibacke eller Usland, så kommer gemenskapen försvinna härifrån. Då får barnen kanske någon kompis från norra Alnö och någon från Vi, och så vidare. Det blir då inte lika naturligt att lära känna barn i samma åldrar från samma område, för barn i den åldern tar ju inte bussen själva och åker och träffar kompisar.

Går barnen på en liten skola i närområdet så blir det helt annorlunda, då kan de gå ut och leka utan att vi föräldrar behöver skjutsa dem. Det gör att barn inte känner sig ensamma och utanför.

Att tro att man vet vad som är "bäst" för barnen utan att prata med dem är väldigt intressant. Finns det någon på kommunen som är intresserad av att veta vad barnen känner i det hela? Eller handlar allt om pengar?

Att man som första alternativ väljer att lägga ner skolor utan att försöka se över olika alternativ för att få ett levande samhälle är ju fruktansvärt.

Det är viktigt att barnen har en trygg samlingsplats där man kan träffas och umgås, och med en levande skola blir det naturligt.

Jag har själv gått på Ankarsviks skola och vet vilken fantastisk skola det är. Tryggheten och gemenskapen skapar starka och trygga barn. När man går på en mindre skola blir man sedd. Alla lärare vet vem man är och det är betydligt lättare att, i ett tidigt skede, se om någon elev är utanför eller mår dåligt.

Det finns bara positiva saker att säga om Ankarsviks skola.

Om det finns någon på kommunen som bryr sig det minsta om barnens bästa, så tycker jag att man ska åka ut till Ankarsviks skola och sätta sig ner med eleverna och föräldrarna och se vad de tycker om detta.

Allt fler lärare blir sjukskrivna på grund av stress, man har för mycket elever och för mycket att göra. Varför kan ni på kommunen inte se det?

Jag önskar och hoppas att ni på kommunen kan börja förstå att detta är idioti!

Förstör inte för barnen – vår framtid, det är de som ska ta över efter oss. Ge dem den trygghet och gemenskap de förtjänar.

Låt barnen få vara barn!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel