Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Idrotten betydelsefull för bygden – bidrar till social gemenskap

Sundsvalls innebandyfamilj har fått tillökning. Fredagen den 27 september var det dags för ett nytt lag att göra entré på hemmaplan i Skönsberg. En populär och efterlängtad seriepremiär för div 2-laget SKB Sundsvall IBK. Ett par hundra fans var på plats.

De allra flesta var troligtvis för första gången på en innebandymatch. Det hindrade inte att hejarklacken var trimmad och peppade laget till max. Stämningen stod högt i tak och spelarna visade sin uppskattning genom att hylla och tacka klacken efter matchen.

Gratis fika till barnen, aktiviteter under pauserna – allt sammantaget gjorde att det blev en jätterolig idrottsupplevelse.

Kan det vara det som är meningen med en idrottshall i ett bostadsområde – att det ska vara en mötesplats för utövare och publik? Idrotten kan bidra till en social gemenskap och betyda mycket för en bygd. Ett ställe där nya talanger växer upp och föräldrar engagerar sig.

Innebandylaget SKB – tack för en härlig match på plan och på åskådarläktaren.

Birgit Palm och Inger Svensson

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel