Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Inför den klassiska gatsoparen igen – för renare och säkrare gator

Så tinar vi sakteliga fram och en av de mer efterlängtade våraktiviteterna –grusupptagning på våra gator och trottoarer – är nu på gång igen. Så härligt!

Dock skulle jag vilja komma med ett litet förslag för såväl renare och säkrare gator och trottoarer som ett led i minskad arbetslöshet, och det är att införa den klassiska gatsoparen igen. Detta som ett komplement till alla stora fina maskiner, maskiner som trots sin effektivitet ändå bommar väldigt mycket grus på grund av våra håliga, dåliga gator och trottoarer.

Det man slås av när man är i många andra europeiska länder är att där finns de klassiska gatsoparna på plats och håller rent och snyggt. Nu har de länderna oftast inte tillnärmelsevis så tjälskottsdrabbade gator som vi har här uppe i norr, så tänk vad effektivt, rent och fint det skulle bli här med en sådan uppskattad arbetskår.

Som det är nu så blir det ju som sagt väldigt mycket grus kvar på våra gator och trottoarer över sommarsäsongen, något som är såväl farligt för cyklister som otrevligt i största allmänhet.

Så låt oss få en renässans för de fantastiska gatsoparna!

Peter

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel